15 Anys de Tertúlia literària



Aquest estiu ja podeu visitar l’exposició que hem muntat a la nostra biblioteca per celebrar els 15 anys des de la creació del grup de la Tertúlia Literària. L’exposició estarà oberta al públic en general i durant tot el mes d’agost.

Hi trobareu exposats el detall dels llibres que més ens han agradat en cada un dels darrers 15 anys, la relació de sortides culturals que hem fet, informació dels autors que ens han visitat per presentar les seves obres, les guies de lectura de tots els llibres llegits i moltes coses més. També tindreu l’oportunitat de fer el mateix recorregut mitjançant un interactiu digital.

A la propera tertúlia del dia 5 de setembre de 2016 es comentaran dos llibres:

Èol o la vida al vent. Robert Fàbregas

Èol o la vida al vent és la història de tres naixements d’un mateix individu: el biològic, marcat pel calendari; l’imposat, ordenat pel món i les seves circumstàncies; i l’emocional, sortit en el mateix moment en què hom decideix i prova de ser lliure.

Ens trobem en un viatge que reflexiona sobre la condició humana, la relació amb l’entorn, les pors, els desitjos, les renúncies i l’amor. Des d’una prosa senzilla i aparentment amable, l’autor desafia amb sarcasme les normes establertes, els patrons caducs i es revolta des de dins. Es desprèn de les cadenes que li impedien avançar. Des d’un punt de vista dramàtic, Fàbregas erigeix la Natura en protagonista. La fa parlar, la fa sentir i la fa plorar. La mitologia, la literatura,el pensament i la música vetllen Èol en aquest camí iniciàtic.

El relat s’estructura a partir de confessions i reflexions que estan a l’ordre del dia: comportaments socials, educació, convivència i sexualitat.


Nits de matapobres. Jordi Dausà


Nits de matapobres és la història de com canvien les vides d’en Roger i la Bàrbara, dos joves de més de trenta que viuen en una ciutat petita, sacsejada per l’aparició del sidral, nova droga de disseny, i de la seva versió adulterada, la matapobres. Els darrers dies d’aquesta relació que fa aigües transcorren en cafeteries de disseny, discoteques dels afores, sexe ràpid i restaurants xinesos que cuinen amb massa glutamat monosòdic.

Nits de matapobres és el retrat d’un grup de joves que viuen pendents de les tendències i que lluiten per ser els més moderns de la seva minúscula ciutat, i de com la droga interfereix en les seves vides. Una novel·la amargant com un gintònic, i que en llegir-la produeix el mateix plaer.