Cultura retallada

A la tertúlia del dia 1 d'agost es va posar de manifest la preocupació de tots els contertulians per la limitació del servei de préstec de la que es venia gaudint fins fa poc. Des de la Xarxa  de Biblioteques de Catalunya havíem pogut disposar sempre dels exemplars necessaris per la lectura i tertúlia dels llibres proposats, considerant aquest servei bo per als lectors i per la cultura en general. Som conscients de les dificultats econòmiques per les que passa el país, però a la vegada, veiem com a mal símptoma que per solucionar aquest problema macroeconòmic s'hagi de retallar la petita despesa que significa el transport de llibres entre diferents biblioteques del país. Cal tenir en compte que, malauradament, la lectura també atravessa una crisi important davant de la magnitud d'altres mitjans audiovisuals. Cal ajudar i promocionar la lectura davant la feblesa actual. Les noves tecnologies han propiciat avenços informàtics espectaculars, però amb una tendència a l'obsoleïtat voraç en un o dos anys. D'aquí dos anys, quan el Facebook, el Twitter, el Youtube, i altres, hagin esdevingut caducs i superats per elements nous, nosaltres encara podrem anar a un prestatge de la biblioteca i trobar la Ilíada.
Està en l'ànim de tots el membres de la tertúlia, que expressem a través d'aquest blog, demanar a l'administració responsable, que faci tot el possible per resoldre satisfactoriament aquest problema.

1 comentari:

  1. Molt ben exposada la situació i crec que val la pena buscar una solució entre tots, perquè la Tertúlia, que va començar l'any 2000 pugui continuar amb normalitat com fins ara.
    Recordem que en el "I Fòrum Ciutat Educadora De Palamós" se la va considerar com un element educador de cultura.

    ResponElimina