Llibre comentat a la tertúlia del dia 3 d'octubre 2011
El Club dels optimistes incorregibles.  Jean-Michel Guenassia.

Sinopsi:   Michel Marini, fotògraf aficionat, lector compulsiu i gran jugador de futbolí, tenia dotze anys al 1959 quan frequentava el cafè Balto de París. Eren els temps del rock and roll, de Jean-Paul Sartre i de la guerra d'Algèria.    
En una sala annexa d'aquest cafè, en Michel coneix Igor, Leonid, Sasha, Imré i la resta d'integrants del Club dels optimistes incorregibles. Per salvar la pell, tots han hagut de creuar el taló d'acer. Tots han deixat l'amor i les seves famílies. Per sobreviure, tots s'han vist abocats a trair els seus ideals.
La trobada amb els membres del club canvia l'existència d'en Michel i l'ajuda a oblidar les tensions familiars i els seus embolics sentimentals. Ell es converteix en el benjamí del grup i a poc a poc fa el seu particular aprenentatge del món amb els seus clarobscurs, alhora que descobreix el terrible secret que uneix aquests homes.
Retrat d'una generació, El Club dels optimistes incorregibles reconstrueix minuciosament tota una època i els seus ideals.

Guenassia, J-M. (2010). El Club dels optimistes incorregibles. Barcelona: Edicions 62

1 comentari:

  1. Una pel.lícula interessant relacionada amb la temàtica del llibre:
    LA BATALLA D'ALGER (1966)

    ResponElimina