Llibre comentat a la tertúlia del 7 de maig de 2012
Bones intencions     Maria Mercè Roca
Quan el món tranquil i ordenat de la Valèria -farmacèutica, casada, dos fills- s'ensorra sense avisar, no té més remai que superar la seva crisi amb l'ajuda de les persones que té més a mà: el seu pare, un avi de vuitanta anys amb poca memòria, i la dona que el cuida, una immigrant sense papers; la seva amiga íntima, que és decoradora; un veterinari solitari;  una dona maltractada pel seu marit; un aturat de llarga durada deprimit, i un membre d'un grup d'exalcohòlics. Però qui ajuda aqui? Qui és el salvador i qui són els salvats? Tots descobriran que sempre hi ha segones oportunitats i que, com diu la dita: d'un gran mal en surt un gran bé -si un està al cas, és clar.
Roca, M.M. (2011). Bones intencions. Barcelona: Columna.

2 comentaris:

  1. L' he acabat de llegir i em sembla una bona història, molt ben explicada i amb personatges molt creïbles. Per fi un llibre agradable !

    ResponElimina
  2. A vegades la vida et sorprèn amb fets que no t' esperaves... la vida ordenada i una mica rutinària de la protagonista, Valèria, canvia per un fet no previst, i tot l' entorn en queda afectat.
    Però els canvis, tot i les pors i els dubtes que necessàreament generen, són moltes vegades una oportunitat per accedir a un altre nivell i canviar totalment l' enfoc d' una vida.
    Això és el què passa en aquesta novel.la a varis personatges
    que a partir d' un fet que li canvia la vida a la Valèria, també poden començar de nou.

    M' ha agradat l' enfoc positiu de la trama i la credibilitat dels personatges. A vegades m' ha semblat com si estigués observant de prop les trifulgues d' un grup d' amics propers que maldaven per sortir-se'n... M' ha agradat també potser perquè sóc molt amant del cinema d' autor, les referències a Rohmer...

    Espero que us hagi agradat a tots i poguem gaudir dels comentaris en la propera tertúlia...

    ResponElimina