Llibre proposat per la tertúlia del dia 3 de febrer de 2014
AMSTERDAM     Ian McEwan

Un dia molt fred  del mes de febrer dos amics de tota la vida, Clive Linley i Vernon Halliday, coincideixen enmig de la gentada a fora d'un crematori dient l'últim adéu a Mally Lane.
Tant l'un com l'altre havien estat amants de la Molly abans d'arribar a l'eminència actual: en Clive és el compositor modern britànic més famós i en Vernon és el director d'un diari seriós i de qualitat, The Judge.
La Molly, una dona fantàstica i carismàtica, havia tingut altres amants, com Julian Garmony, el ministre d'Afers Estrangers, un home clarament de dretes decidit a ser el proper ministre.
Poc després de l'enterrament de la Molly, en Clive i en Vernon fan un pacte de conseqüències imprevisibles. Tots dos prenen una decisió moral desastrosa que posa a prova fins al límit la seva amistat i que fa que Julian Garmony hagi de lluitar per la continuïtat de la seva vida política.
Amsterdam, guanyadora del Premi Brooker 1998. és una història moral contemporània, profunda i enginyosa alhora, i és potser la novel·la més intensa que McEwan (L'innocent, Gossos negres, El confort dels estranys, Amor perdurable) ha escrit fins ara.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada