Llibre comentat a la tertúlia del dia 4 de juliol de 2011:
Les sirenes de Bagdad de Yasmina Khadra

Sinopsi:
Com un jove beduí pot acabar convertint-se en un fanàtic? Kafr Karam és un poblet tranquil, perdut enmig del desert iraquià, que viu al marge de la història. De la guerra amb els nord-americans, que ha convertit Bagdad en un infern de sang i fetge, tan sols n'arriben ecos llunyans. Fins que un maleït dia la violència i l'estupor irrompen amb cruesa: <<El meu pare va caure d'esquena, amb la seva miserable samarreta sobre la cara, la panxa descarnada, arrugada, grisenca com la d'un peix mort... i vaig veure allò que un fill digne i respectable, allò que un beduí autèntic no ha de veure mai de la vida...>>
Amb un estil fluid i brillant i una magnífica habilitat per copsar la psicologia dels personatges, Yasmina Khadra explora d'una manera tràgicament convincent la realitat del món àrab actual i el conflicte i les relacions que oposen Orient i Occident.
Khadra, Y (2007).  Les sirenes de bagdad. Barcelona: Edicions 62 (El Balancí)

1 comentari:

  1. Una novel·la interessant i de fàcil lectura. La primera part ajuda a comprendre la vida d'un xicot d'una zona rural i desèrtica i les circumstàncies que el porten a convertir-se en un kamikace. Aquesta obra tracta amb cruesa el conflicte Orient-Occident i d'on neix la visceralitat de les actuacions suïcides per part de joves. La novel·la flaqueja cap el final quan agafa aires de thriller amb un virus mutant que ha de portar la destrucció del món occidental. És una situació poc creïble, que s'intenta arreglar fent marxa enrere del suïcida amb un final sobtat.

    ResponElimina